Belangrijke informatie voor 2023
19 nov

Belangrijke informatie voor 2023

Wij informeren u graag over de zorgverzekeraars waar wij als praktijk een contract mee willen afsluiten.


Belangrijke informatie voor 2023
over contracten met zorgverzekeraars
 
Geachte bezoeker van FysioPool,
Wij informeren u graag over de zorgverzekeraars waar wij als praktijk een contract mee willen afsluiten. Zoals u waarschijnlijk in het nieuws heeft meegekregen, is er een actieve beweging ontstaan van zorgverleners (o.a. fysiotherapeuten, diëtisten, logopedisten) die zich niet meer kunnen verenigen met de manier waarop de meeste zorgverzekeraars met ons als zorgverleners omgaan.
 
Wat is de reden van de actie?
Zorgverleners krijgen ieder jaar van de verzekeringen contracten aangeboden. Hierin worden voorwaarden gesteld waaraan wij moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een contract. Elk jaar eisen de zorgverzekeraars meer van ons als zorgverlener, waardoor de kwaliteit in de behandelkamer in het geding komt. FysioPool wil graag persoonlijke en passende begeleiding kunnen bieden voor patiënten, maar met de regels en voorwaarden van de zorgverzekeraars komt dit ernstig in het gedrang. Dit betekent dat we ook voor 2023 weer kritisch gekeken hebben naar de inhoud van de contracten. We zijn tot de conclusie gekomen dat we het komende jaar een aantal contracten niet tekenen. In het overzicht ziet u duidelijk met welke zorgverzekeraars we wel een contract hebben afgesloten.
 
Consequenties voor u als patiënt:
Bent u verzekerd bij een zorgverzekeraar waar wij een contract mee sluiten hoeft u niets te doen. Wij declareren rechtstreeks bij uw verzekering. Bent u verzekerd bij een van de andere zorgverzekeraars, dan krijgt u zelf de nota toegestuurd. Wanneer u een naturapolis heeft krijgt u van uw verzekering tussen de 40 en 75% van de kosten vergoed. Wanneer u een restitutiepolis heeft krijgt u vaak meer vergoed.
 
Menzis.
Voor het grootste gedeelte blijft de situatie zoals afgelopen jaar, alleen zullen we voor 2023 geen contract aangaan met Menzis. Zij hebben afgelopen jaar al het aantal behandelingen fysiotherapie behoorlijk verminderd, dus u betaalde meer maar kreeg er minder behandelingen voor. Daarnaast stellen zij zoveel tijdrovende eisen voor het basiscontract in 2023, dat we besloten hebben hier niet mee akkoord te gaan.
 
Voor 2023 hebben we de volgende contracten WEL getekend:
Zilveren Kruis Achmea (o.a FBTO, De Friesland, Interpolis)
DSW (o.a. StadHolland)
ONVZ
ASR (o.a. Ditzo)
 
Voor 2023 hebben we de volgende contracten NIET getekend:
VGZ (o.a Unive, IZZ, IZA)
CZ (o.a. Ohra, Nationale Nederlanden)
Menzis (o.a. Anderzorg, HEMA)
Zorg en Zekerheid
Eno
Caresq
 
In december kunt u overstappen.
In de maand december kunt u weer overtsappen van zorgverzekeraar. Het is zeker de moeite waard om te onderzoeken welke zorgverzekeraar het beste bij u past. Mocht u toch een aantal behandelingen fysiotherapie per jaar vergoed willen krijgen, dan kunt u het beste overtsappen naar een zorgverzekeraar waar wij een contract mee zullen afsluiten. Zelf een potje apart houden voor fysiotherapie of andere medische kosten kan natuurlijk ook, dan is een aanvullende verzekering voor u niet noodzakelijk.
Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact op met Marcel Pool op nummer 0629479662 of mail op marcel@fysiopool.nl
 
Met vriendelijke groet,
 
Team FysioPool,
Marcel Pool en Maria Kire-Postma