Blogverhalen en nieuwtjes

Herstellen, hoe doe je dat?

De vraag: “Waarom herstellen sommige mensen niet?” heeft mij er in 2002 toe gezet om de opleiding orthomoleculaire voeding volgens de Psycho-Neuro-Immunologie te gaan volgen. Dit klinkt erg ingewikkeld, maar ik leerde tijdens deze opleiding vanuit verschillende invalshoeken naar ziekte en gezondheid te kijken. Deze inzichten hebben mij erg geholpen om per persoon te onderzoeken hoe klachten ontstaan en waarom ze in sommige gevallen slecht of niet herstellen. Je zult begrijpen dat er dus ook geen eenduidig antwoord gevonden kan worden op de vraag waarom mensen langzaam of soms niet (volledig) herstellen, maar wellicht is het wel mogelijk om een aantal factoren te belichten om het inzichtelijker te maken.

29 maart 2018

Ben jij een Nadal of meer een Federer-type?

Spanning in ons lichaam of het ontstaan van spanningsklachten heeft erg te maken met hoe we in ons hoofd zitten. Wat verwachten we van onszelf, met welke intentie doen we dingen, willen we het altijd goed doen? Rafael Nadal en Roger Federer zijn goede voorbeelden van sporters die beiden tot de beste horen in hun sport, maar hoe ze zich presenteren en hoe de beleving van het sporten uitwerkt op hun lichaam is totaal anders. Hieronder leg ik uit hoe dit werkt.

27 maart 2018

FysioPool Clip

Deze clip is ook te zien in onze leuke Corso Bioscoop

27 maart 2018

Verbinden en Bewegen

In dit blogverhaal wil ik proberen duidelijk te maken waarom de begrippen verbinden en bewegen zo'n nadrukkelijke plaats hebben binnen de visie en werkwijze van FysioPool. Wat me hierbij als eerste te binnen schiet en wat me veel inzichten heeft gegeven in de kracht van verbinden en bewegen, is de affiniteit die ik ontwikkeld heb op het gebied van sportief wandelen en nordic walking.

26 maart 2018

Een geaccepteerde klacht kost minder energie dan een gefrustreerde klachten

We hebben allemaal wel een pijnklachten in ons lichaam, maar hoe gaan we daar eigenlijk mee om? Worden we boos op ons lichaam of zelfs op externe factoren waar we toch geen invloed op hebben, zoals het weer. Gelukkig kunnen we naar de fysiotherapeut om deze klacht te laten behandelen, maar het is ook belangrijk om duidelijk te krijgen wat het hebben van zo'n lichamelijke klacht nou eigenlijk met ons doet en hoe we er adequaat mee om kunnen gaan. Hoe maak je van een frustratie en acceptatie?

26 maart 2018